miercuri, 30 aprilie 2008

Fetele si Baietzii - studiu aprofundat. Capitolul I

Dragi si stimabili parteneri de suferinta, am convingerea ca a sosit momentul sa tratez un subiect care, de ce sa nu recunoastem, ne preocupa mai mult decat orice altceva ne-ar fi mai folositor, si anume, despre jocul nesfarsit de comic, incredibil, inexplicabil, ironic si de multe ori ridicol intre fete si baietzi... intr-un cuvant, doamenlor si domnilor.....FLIRTUL.

Voi incerca, atat cat imi permit cunostiintele, sa va expun materialul, mijloacele, dar si (sau mai bine spus...in special)greselile sau aspectele ridicolo-penibile ale acestui fenomen, cu implicatiile sale in viata cotidiana si de ce nu, implicatiile vietii cotidiene (mai pe sleau a culturii...adica a inculturii masei urbane a tinerimii macinate de lene intelectuala sau prostie periferica acuta) in domeniul tratat.

Voi incepe cu prezentarea personajelor...Avem de a face (in situatia standard...sau mai bine zis cea mai putin complicata, caz rarisim...) cu doua mari nuclee de tensiune...EL si EA...pe langa acestea graviteaza o multitudine de alte personaje sau aspecte, de forme care mai decare mai diverse, si dupa cum se stie, care mai decare mai ironice sau comice. Voi incepe (dupa cum zice neamtul si francezul...Ladyes first) cu Stimabilele...



...Mult-stimabilele Doamne...

Prima categorie de doamne pe care o voi prezenta, cea definitorie pentru majoritatea problemelor masculine (principalul simptom este privirea in gol cu ochi de catzel ce cerseste mancare ), cea a "femeii-acadea" (singurul termen masculin utilizat ca sinonim ce nu intra in sfera obscenului), este o specie de femei care, desi responsabile pentru toate razboaiele ilogice din istoria umanitatii, reprezinta unul din motivele de baza pentru toate lucrurile existentiale (cateva exemple: sex, sex, sex, sex,sex si sex.) Cu un efect devastator asupra rasei masculilor, aceste doamne nu fac nimic altceva decat sa respire, sa umble, si sa para vulnerabile sau, dupa unele cercetari mai amanuntite, sa se imbrace atat cat si cum trebuie, sa se macheze cat si cum trebuie, sa se sape una pe cealalta cat si cum trebuie, sa se acuze reciproc, in lipsa,de lucruri imorale cat si cum trebuie, si mai ales, sa zambeasca. Cat, cum si cand trebuie.

Femeile "acadea" de regula doresc sa para ceea ce nu sunt. In primul rand, doresc sa arate cum ca, sub NICI O FORMA, nu sunt interesate de sex. Iar daca un mascul mai indraznet aduce in discutie acest aspect, va fi urgent pus la respect cu fraze specifice gen "nesimtitule"; "porcule"; sau "perversule"(...nimic mai adevarat...dar voi vorbi despre asta mai pe larg mai incolo). Cu toate acestea va aborda un comportament tipic lasciv, va abuza de parul din dotare, de priviri, buze, iar de regula va aplica si o palma, asa, nu foatre dureroasa.

Tinuta doamenlor va fi pe cat posibil sumara, punand in evidenta proeminentele specifice speciei. Culoarea de baza folosita in vestimentatie va fi roz....simbol al...puritatii, evident.

Atitudinea va fi una de "stiu ca sunt frumoasa, toata lumea ma doreste, iar eu supravietuiesc mai mult decat bine in urma competitiei continue intre fraierii interesati" . La specimenele mai experimentate, se distinge clar un anumit statut/atitudine/aspiratii prin tinuta. Deci si prin urmare doamna se adreseaza unui segment anume de tauri infometati.

Limba vorbita de aceste femei este o romana transformata si imbogatita cu multe neologisme si vocative (cateva exemple: mall, fard, gloss, solar, mertz, septar (adica BMW seria 7), gucci, sponsor, iubi, ha, puii mei, b****-** p*** si lista poate continua).In orice caz regula de aur este vorbitul cat mai putin, pentru a nu tine loc pozatului, si cat mai efficient (iubii….imi cumperi…iubii imi iei….iubii, ma supar….iubii…unde iesim azi?...etc)

Aceasta rasa feminine reprezinta cam 20% din totalul speciei, cu mari posibilitati de inmultire, direct proportionale cu cresterea numarului de "stabi", Bastani, Jmekeri, sau Bazati, rase ale specie masculine. Rasa feminina "acadea" este in plina prosperitate., si se poate intalnii mai ales in malluri, magazine scumpe, si locurile dreapta fata (sau stanga fata, depinde de caz) al masinilor de lux.



A doua categorie de femei, intitulata femeia "macho" este o categorie aparte. Perceputa de multi ca cea mai noua rasa de idiot, femeia macho este acea femeie care practic ia painea de la gura golanilor si baietzashilor de cartier. Ca sa fiu mai clar, voi da cateva exemple...Femeia Macho bea bere. Bea multa bere. Bea mult prea multa bere. Bea atat de multa incat baga baetzi cu "experienta" sub masa. Femeia macho ragaie. Ragaie in asa fel incat starneste admiratia sincera a baietilor de cartier. Femeia macho scuipa foarte bine. Are o tehnica indelung studiata. Ea nu va imbraca niciodata fusta, decat cand va merge in discoteca, fusta fiind obligatoriu mai scurta decat lungimea feselor. Folosirea lenjeriei tanga este subinteleasa (sau...deloc.....). Femei macho va rosti odata la 10 secunde fraza in "p*** mea". Inutil de specificat ca ar trebui sa ceara asa ceva imprumut, pentru a avea dreptate in ce afirma. Aceasta specie de femeie este un mijloc intern de imbogatire a vocabularului, datorita combinatiilor si asocieriilor incredibile intre orice cuvant si "matii" ex: ......matii" (nu voi da exemple explicite, rog intelegere). Specimenul Macho nu se va da inapoi in a se lua la bataie cu suratele ei. Nu se va simti jignita cand se va vorbi de ea cu apelativul pi***. Va vorbi despre sex cu usurinta cu care vorbeste despre orice. Unul din obiceiurile femeii macho este sa se laude in ce hal a fost umilita (ini termeni specifici fu****) de prieten (care se schimba odata la 2-3 saptamani, de regula se si intercaleaza) suratelor sale. Femei macho nu face dragoste. Doar "tocilarele" fac asa ceva...in opinia lor. tot in opinia lor acest fenomen, dragostea, este complet demodat, ca si termenul de "iubit" care, de regula e inlocuit cu "barbat" (iun cel mai bun caz) sau sponsor, ca si la femeia "acadea"

Femeia macho reprezinta minimum 30% din totalul feminin actual, numarul lor este in crestere alarmanta odata cu prostirea maselor si subuarea importantei scolii si culturii, sau mai rau, inlocuirea acesteia cu "scoala vietii". Femeia macho se gaseste oriunde, dar mai ales la cel putin 4km de centrul orasului, cu predilectie in zonele rau-famate.



Femeia "de cariera cu orice pret" este o categorie relativ noua, in plina expansiune, si implica o combinatie intre femeia acadea si cea macho, plus alte caracteristici specifice. Cuvantul de baza care caracterizeaza aceasta categorie este compromisul. Dealtfel o categorie foarte dificila de femei, care reprezinta o amenintare destul notabila pentru unii oameni (cei care muncesc, au bun simt si coloana vertebrala) femeia carierista cu orice pret nu are scrupule. Nu are suflet, actionand diabolic. Foarte greu vei stii ce gandeste, de regula va fi o prefacuta scolita o viata intreaga sau va pupa in fund in asa hal de scarbos, ca va provoca scarba acuta. Genul de om care e in stare sa se ia la intrecere, daca interesul i-o va cere, contra cronometru, cine termina primul o galeata plina cu r@h@t, iar una din conditii ar fi aceea ca tot timpul sa zambeasca. Femeia de carierista cu orice pret va face sex cand interesul i-o va cere. Daca ii va face si placere, vorbim deja de un bonus. Specia aceasta de femeie este solitara. Pardon, va avea prieteni doar surate de-ale ei, prietenii de nevoie, construite tot din interes reciproc. Restul oamenilor se vor feri de ea. Va fi inevitabil nefericita. Va cauta toata viata ei ceva ce nu are, mai mult decat poate obtine, fiind absolut convinsa ca acel lucru ii va aduce fericirea. Va fi in permanenta in miscare/schimbare. Va fi isterica. Cand si cu cine interesul i-o va cere, fireste. Va vorbi ce da bine, ce trebuie. Cu dusmanii va fi scorpie. Dusmanii sunt aceia care ocupa pozitia pe care ea se viseaza. in momentul in care acei oameni vor cadea din acea pozitie, vor afla cu stupoare ca defapt, ea nu a avut nimic cu ei. Flirtul este un lucru de marketing. Zambitul este un lucru de marketing. In ceea ce priveste moralul, femeia carierista cu orice pret este imuna la suturi sau lovituri. se va ridica din nimic si va fi tot acolo in cel mai scurt timp cu putiinta. De data asta si cu polite de platit. Femeia carierista cu orice pret nu va avea noroc in viata. Si-l va face singura.

Acestei specii periculoase e greu de apreciat exact ponderea in societate, deoarece multe caracteristici ale acesteia ce o fac identificabila raman ascunse mult timp. In orice caz, poti avea ghinionul sa intalnesti un astfel de specimen in orice cladire de sticla si carbon proaspat construita, in institutii, in politica, in corporatii internationale,dar din pacate si in arta.



Femeia adevarata este o specie pe cale de disparitie. Femeia adevarata sta ascunsa, de frica sa nu fie strivita ca un gandac, de forta aparenta a altor sub-specii. Femeia adevarata iubeste sincer, isi doreste familie, face gesturi de bunatate gratuita (incredibil, nu-i asa doamnelor carieriste cu orice pret?) si mai ales, e OM. Am avut trista neplacere sa intalnesc femei adevarate profund dezamagite de unele lucruri din jurul lor, resemnate, sau cu abilitatea de a avea incredere in oameni distrusa. Femeia adevarata poate veni din toate clasele sociale, iar educatia scolara aici, in mod exceptional, nu este o conditie absolut obligatorie. Totusi o femeie adevarata are insusita scoala omeniei, a respectului de sine si deci pentru ceilalti, a demnitatii si a dragostei. A bunului simt. Femeia adevarata uneori nu va putea intelege comportamentul altor sub-specii si ca atare, nici nu va fi capabila sa il blameze. Ca atare, va deveni vulnerabila, luptand involuntar cu un inamic necunoscut. O parte a femeilor adevarate, foarte realiste si inteligente, care vor constata cum sunt alte sub-specii si cu toate astea vor ramane femei adevarate si nu vor regresa, merita titlul onorific de "bine ca macar cu voi se poate mandri specia voastra", titlu pe care il putem acorda defapt...tuturor femeilor adevarate, celor inocente acordandu-le titlul usor modificat in "bine ca mai sunt inca astfel de oameni pe pamant, ca altfel si oxigenul ne-ar costa bani". Din pacate, celelalte sub-specii de femeie distrug tot ce au reusit sa construiasca femeile adevarate, atasandu-se ca un parazit la un organ sanatos. Astfel tratarea parazitului cu antibiotic ar face rau si organului sanatos, de aceea suntem nevoiti sa invcercam tratamente naturiste cu efect indoielnic (un exemplu foarte extrem ar fi....bataia e rupta din rai....partea trista e ca o incaseaza cine nu trebuie aproape de fiecare data...vezi violenta domestica....intrebare:cine ar avea curajul sa loveasca o femeie carierista cu orice pret??!oare e cineva prost sa isi piarda toata averea prin tribunale sau decizii de divort?!)

Femeia adevarata se intalneste oriunde, in toate domeniile si in toate conjuncturile. Ironia este ca masculii sunt realmente orbi cand vine vorba sa le observe. Sau daca le observa, le declara lame (uncool) si trec mai departe. Sau le vad, le plac, dar apare femeia acadea care provoaca un efect stupid masculilor, acela ca tot sangele din cap sa se duca spre alte zone, sau femeia carierista cu orice pret care profitand de naivitatea/prostia/imaturitatea/neatentia (sau regula cine se aseamana se aduna) a acestora. De aceea de regula femeile adevarate se vor retrage, dezamagite inca odata, in ascunzisul lor, de destule ori cu sufletzelul curat, si asa impovarat, facut praf....nu pot sa zic altceva decat sa traiti, sa ne faceti multi copii si sa fiti iubite si respectate:-*

Ultima si nu cea din urma, este categoria mea preferata femeia fatala sau femeia capodopera, un monument al speciei ce desi poate include si unele defecte, totul unitar este un lucru de profunda admiratie si adulatie. Subeict perfect pentru filosofiat si c este o fata-morgana a naturii, o semi-zeita, ceva mai presus decat planeta aceasta (mai presus de timp si spatiu, fraza pe care o folosesc spre amuzamentul unor prieteni foarte apropiati)...sa o luam pe indelete....Am fost binecuvantat sa intalnesc doua astfel de fenomene miraculoase. Unul in scoala si altul in facultate. Cuvantul cheie al speciei este misterul. Femeia fatala creeaza dependenta. Daca nu esti atent, creeaza nebunie. O nebunie frumoasa (din pacate, frumoasa pentru tine, nu si pentru ea, care te va transforma intr-un "enervant") Bine insa ca nu a fost cazul meu :D. Femeia fatala este mai mult decat frumoasa, pe langa asta are si un fel de a fi care te innebuneste. Este fata care desi nu are cea mai frumoasa rochie la bal, este centrul atentiei. Este cea care, fara stirea ei, tot colectivul o vorbeste...fetele o invidiaza, baitzii viseaza la ea...cu ochii deschisi...si nu ca la o "bucata" ci ca la o zana. Este femeia pe care ai iubi-o oricat de mult ai avea de suferit din cauza ei. este la fel de frumoasa cand rade, cand plange, cand injura, cand e nervoasa, cand se trezeste dis-de-dimineata. Ai face orice sa fi alaturi de ea. Macar si ca prieten. Ca amic adica. Ai face orice sa o vezi fericita, multumita, bine-dispusa. Dar stii ca orice mai mut de atat ar strica totul. Am uitat sa zic ca e genul ala de fata pe care nu o intereseaza baietzii!!!!!!!...CATA IRONIE....INCREDIBIL CATA IRONIE...nu-i asa =))=))=)) trist...foarte trist...genul de femeie parca facuta in ciuda....:P Dar sa revenim la analiza. Cum ziceam, este total neinteresata de baietzi. Acest lucru poate fi cauzat de multe lucruri: 1) Ultra-dezamagita de atatia si atatia fraieri care i-au promis marea cu sarea sau tampitzi pe care chiar i-a iubit si ei s-au purtat ca PORCII...(:D lol. tipic masculin, nu-i asa domnilor?!) sau pur si simplu, fiind constienta de propria carisma, sa amane la nesfarsit implicarea intr-o relatie, sau mai rau, sa il astepte pe Fat Frumos calare pe cal...cu tot cu palos (o vai!:P) Ce este insa regretabil, este ca tu, ai convingerea ca cu tine va fi altfel, si ea s-ar simti iubita, respectata si ocrotita,si cu toate astea, stii ca nu ai nici o sansa la ea. Nu exista nimic mai dramatic decat ca ea sa ramana absolut rece la toate avansurile tale mai mult sau mai putin observabile. Si cum spuneam, in cazul acestor superfete asa se intampla de fiecare data. Si mai ironic este cand tu te casatoresti, ea se casatoreste, tu esti destul de multumit de ce dai, desi nu la fel de frumoasa, sotia te iubeste si ai o casnicie fericita, iar dupa ceva ani te intalnesti intamplator cu ea,cu supertipa, la si la o cafea iti marturiseste ca e nefericita, ca sotul are amante (ce TAMPIIIIIT!!!!!! si nu sunt feminist, sint de'al vostru, tovarasi)) si ca ea duce o viata absolut trist de banala..si tu incepi sa te gandesti cum ar fi fost daca.......Asa e viata, nu? Ce le ramane de facut la cei care sunt loviti de un astfel de fenomen? Bagati Reamonn - Supergirl in casti, dati pe repeat, si visati. it is the closest moment you will ever be with her...:)

Raspandire: slaba, chiar 1%...doar esentele tari se tin in sticlute mici...O intalnesti pe scena, langa scena, langa Dj, langa Vedeta Rock, si de ce nu, langa tine. Dar totusi...asa de departe...

To be continued...

Niciun comentariu: